Doldersum warmtepompen

Slim sturen

Een duurzame toekomst klinkt ons als muziek in de oren. Hier willen wij u graag mee helpen. Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Slim sturen

Duurzame toekomst .

Een warmtepomp zorgt voor een duurzame toekomst. Slim energiebeheer van de warmtepomp is een van de beste manieren om een woning energieneutraal te maken.

Elektriciteitssturing, warmtepompen, thuisbatterijen en andere apparaten worden samen gebruikt om een energieneutrale woning te realiseren. Iedere woning kan een energieneutrale woning worden met onze warmtepompen.

Warmtepomp

Warmtepompen spelen een sleutelrol in energieneutrale huizen. Ze halen met 1 kWh warmte uit de buitenlucht, zelfs bij lage temperaturen. Dit zetten warmtepompen om in tot ca. 13 kWh warmte om het huis te verwarmen in de winter en te koelen in de zomer. Moderne warmtepompen zijn efficiënt en verminderen het energieverbruik aanzienlijk in vergelijking met traditionele verwarmings- en koelsystemen. Zelfs bij een erg lage buitentemperatuur is een lucht-waterwarmtepomp minimaal 2x rendabeler dan een HR cv-ketel.

Slim beheer .

Elektriciteitssturing is het hart van slim energiebeheer. Het omvat het gebruik van slimme systemen die elektriciteit efficiënt verdelen en beheren in een woning. Deze systemen houden rekening met een aantal factoren.

Zo wordt het energieverbruik van apparaten, de beschikbaarheid van hernieuwbare energiebronnen en de energieprijzen op dat moment in de gaten gehouden. Hernieuwbare energiebronnen zijn bijvoorbeeld zonnepanelen. Het systeem analyseert deze gegevens en beslist wanneer en hoeveel elektriciteit gebruikt moet worden genomen en/of de energie moet worden opgeslagen. Hierdoor bespaart u energie en geld.

Thuisbatterijen

Thuisbatterijen zijn een essentieel onderdeel van slim energiebeheer. Ze slaan overtollige elektriciteit op die wordt geproduceerd door zonnepanelen gedurende de dag. ’s Nachts of tijdens bewolkte dagen kan het huis dan gebruikmaken van de opgeslagen energie, waardoor de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet wordt verminderd en de kosten worden verlaagd.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan snel contact met ons op!

Slimme apparaten

Moderne huishoudelijke apparaten zijn steeds vaker uitgerust met slimme functies die communiceren met het elektriciteitssturingssysteem. Deze apparaten kunnen hun energieverbruik aanpassen op basis van de elektriciteitsprijzen of de beschikbare zonne-energie. Dit maximaliseert de efficiëntie van het energiegebruik in huis.

Dit is te integreren met een SmartHome of Smartgrid systeem. Door uw woning offgrid te maken bent u niet meer afhankelijk van het elektriciteitsnet en bent u dus zelfvoorzienend in energiebehoefte.

Terugleveren

In de nabije toekomst zal de teruglevering van elektriciteit u geld gaan kosten. Door een elektrisch element in de warmwaterboiler aan te spreken bij fotovoltaïsch overschot, kan de temperatuur van de warmwaterboiler tijdelijk worden verhoogd. Hiermee kan ook langer gebruik worden gemaakt van warm water.

Verwarmen bij overschot

Verder behoort het gebouw 1 of 2 °C verwarmen bij een energieoverschot om de nachtverlaging te compenseren tot de mogelijkheden.

Extra verwarmen

Het fotovoltaïsch overschot kan worden gebruikt om het CV-buffervat extra te verwarmen. Zo wordt warmte opgeslagen en kan deze warmte worden aangesproken naar behoefte zonder dat de warmtepomp hoeft in te schakelen. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de warmtepomp minder starts en stops heeft en dus langer meegaat.

Energie monitoren .

Een belangrijk aspect van slim energiebeheer is het monitoren van energieverbruik en het verstrekken van feedback aan bewoners. Via apps en digitale interfaces kunnen bewoners realtime inzicht krijgen in hun energieverbruik en -productie. Dit stimuleert bewustwording en helpt bij het nemen van beslissingen om het energieverbruik verder te optimaliseren.

De voordelen van slim energiebeheer

Slim energiebeheer heeft verschillende voordelen. We delen graag de grootste vier voordelen met u.

Energiekosten

Door efficiënt energiebeheer kunnen huishoudens hun energierekeningen drastisch verminderen.

Onafhankelijk

Een woning kan zelfvoorzienend worden. Dit is ideaal tijdens bijvoorbeeld stroomstoringen of bij stijgende energieprijzen.

Toekomst

Energie-efficiënte technologieën dragen bij aan de waarde en aantrekkelijkheid van een woning in de toekomst.

Milieuvriendelijk

Een energieneutraal huis vermindert de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk en draagt bij aan een groenere planeet.

Wilt u een groenere woning?

Wij rekenen graag voor u uit hoeveel u kunt besparen met een warmtepomp. Klimaatbescherming begint met een toekomstgericht verwarmingssysteem. Wilt u een groenere woning? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag om uw woning klimaatneutraal te maken!