Warmtepomp

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze efficiënte warmtepompen. Maak uw huis comfortabeler en duurzamer met onze warmtepompen. Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Eigen montageteam

Warmtegarantie

Hoge kwaliteit

Beoordeeld met een 5/5

De Warmtepomp specialist

Doldersum Warmtepompen is dé specialist als het gaat om warmtepompen en klimaatregelingen. Wij bieden de beste warmtepompen van de beste merken. Onze warmtepompen maken allen gebruik van natuurlijke koudemiddelen. Hierdoor halen wij een zo hoog mogelijke (S)COP.

Onze warmtepompen zijn energie-efficiënt. Ze verwarmen en koelen door warmte van de bron naar het doel te verplaatsen, zonder de noodzaak van verbranding of elektrische weerstand. Dit maakt onze pompen duurzaam en milieuvriendelijk.

Wij installeren de warmtepompen zelf bij u in huis of in uw bedrijfspand. Met onze jarenlange ervaring in het installeren van warmtepompen kunnen we u op alle vlakken van dienst zijn. En het mooiste, u heeft geen last van ons. We zijn netjes en snappen dat wij bij u te gast zijn.

Wilt u graag weten wat onze mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp werkt eigenlijk net als een koelkast, maar dan net andersom. Waar de koelkast warmte onttrekt aan de producten in de koelkast en ze op die manier verkoelt, onttrekt een warmtepomp warmte van buiten en gebruikt dit om het water te verwarmen in huis of in het bedrijfspand.

Toch zijn er verschillende systemen die allen op een andere manier werken. Een brine-water systeem haalt de warmte uit de bodem, een lucht-water warmtepomp uit de buitenlucht en een water-water warmtepomp vanuit bodemwater. Ieder systeem heeft zijn eigen voor- en nadelen en zijn eigen investering.

Welke voor u het meest geschikt is, hangt af van uw budget, de ligging van uw pand, de isolatiewaarde van uw pand en de beschikbare ruimte. Wij komen graag bij u langs om uw situatie te bekijken en te adviseren over een geschikte warmtepomp.

De nieuwste technieken

Wij hanteren de nieuwste technieken voor het installeren voor warmtepompen. Daarnaast blijven wij up-to-date door ons continu bij te scholen. Wij zijn niet bang voor een uitdaging en deze grijpen wij dan ook graag met beide handen aan.  Wij hebben onder andere al warmtepompen geplaatst in en rondom Zwolle, Apeldoorn, Emmen, Deventer en Kampen. Wij zijn in te schakelen voor bestaande woningen, nieuwbouwwoningen en utiliteit. De warmtepompinstallaties worden door ons vlot en kundig opgeleverd. Zo geniet u binnen de kortste keren van comfortabele warmte en koeling uit uw nieuwe warmtepompinstallatie.

Bespaar energie!

Een warmtepomp kan zo’n driekwart van de benodigde warmte voor uw woning gratis onttrekken uit de aardbodem, lucht of het grondwater. Het rendement van een warmtepomp ligt veel hoger dan die van een cv-ketel. Hierdoor bespaart u flink op de energiekosten! 

Bovendien zijn er ook warmtepompen die koelen. Hierdoor heeft u tijdens de warme dagen een heerlijk koele woning. Extra ideaal, want zo hoeft u geen airco aan te schaffen.

Wij rekenen graag voor u uit hoeveel u kunt besparen met een wartmepomp. Klimaatbescherming begint met een toekomstgericht verwarmingssysteem. Wilt u een groenere woning? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag om uw woning klimaatneutraal te maken!

Soorten warmtepompen

Wij werken met verschillende soorten warmtepompen. Ze werken allemaal op een andere manier. Doldersum Warmtepompen legt u graag uit hoe de soorten warmtepompen werken.

Lucht-water warmtepomp

Deze warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en gebruikt deze om water te verwarmen. Het verwarmde water kan vervolgens worden gebruikt voor vloerverwarming, radiatoren of om warm tapwater te leveren. Het is vergelijkbaar met de lucht-lucht warmtepomp, maar de warmte wordt overgedragen aan water in plaats van lucht.

Grond-water warmtepomp

Deze warmtepomp haalt warmte uit de grond, meestal via een horizontaal of verticaal buizensysteem dat in de grond is ingegraven. De aarde dient als een constante bron van warmte, zelfs in koude weersomstandigheden. De warmte wordt vervolgens middels een koudemiddel gebruikt om water te verwarmen, dat wordt verspreid door het verwarmingssysteem van een gebouw.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp combineert traditionele verwarmingssystemen, zoals een gasketel, met een warmtepomp. Dit zorgt voor flexibiliteit en efficiëntie. De warmtepomp werkt als primaire verwarmingsbron en schakelt over naar de gasverwarming als dat nodig is. Dat kan bijvoorbeeld bij een lage buitentemperatuur. Echter wordt de warmtepomp enkel voor CV gebruikt en zal de cv-ketel bijspringen wanneer er warmwatervraag is.

Waterzijdig inregelen

Bij een all-electric warmtepomp en een hybride installatie is het belangrijk dat de warmtepomp op een zo laag mogelijke aanvoertemperatuur kan circuleren. Hoe lager de aanvoertemperatuur, hoe meer rendement de warmtepomp (COP) namelijk heeft. Door met name een bestaande cv-installatie waterzijdig in te regelen kan de aanvoertemperatuur al een heel stuk naar beneden. Hierdoor komt de warmtepomp optimaal tot zijn recht en komt het energieverbruik ten goede.

Wilt u hier meer over weten? Vraag het ons gerust en wij leggen u hier met plezier meer over uit.

Neem contact op!

Bent u klaar om de voordelen van een warmtepomp te ervaren? Wilt u geld besparen, uw comfort verhogen en uw ecologische voetafdruk verkleinen? Neem vandaag nog contact met ons op!

Onze experts staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, de opties te bespreken en een plan op maat te maken voor uw huis. Samen kunnen we een stap zetten naar een groenere en kosteneffectievere toekomst. Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.